Apropierea sărbătorilor nu îi face pe români mai atenți la respectarea legii. În doar 24 de ore, polițiștii au sancționat contravențional peste 6000 de persoane care nu au respectat restricțiile de circulație și au întocmit 11 dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Peste 14.000 de poliţişti au fost implicați în operațiunile de menţinere a ordinii publice, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulaţiei, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice.

"Au fost verificate 49.312 persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina. De asemenea, poliţiştii au constatat 11 infracţiuni la art. 352 Cod penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea, în cursul zilei de ieri (n.r. - joi), în urma verificărilor în teren, au fost depistate 6.141 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, fiindu-le aplicate sancţiuni contravenţionale", informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Poliţiştii auintervenit la peste 2500 de evenimente, cele mai multe dintre acestea sesizate de cetăţeni la 112.


"170 de persoane au fost surprinse în flagrant delict în timp ce comiteau infracţiuni sau imediat după aceea şi şapte persoane urmărite au fost depistate. În trafic, poliţiştii au constatat 100 de infracţiuni rutiere, fiind reţinute 204 permise şi retrase 148 de certificate de înmatriculare", mai arată comunicatul IGPR.