Unsprezece asistente medicale, infirmiere şi îngrijitoare de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, care au fost infectate cu virusul COVID-19, au fost declarate vindecate și au fost externate. Cadrele medicale au fost tratate la clinica de boli infecțioase din Timișoara.

Managerul unităţii medicale din Valea Jiului, doctorul Alin Vasilescu, a precizat că alţi patru medici şi două infirmiere şi îngrijitoare care se aflau în izolare la domiciliu au depăşit acest moment şi se pot întoarce la serviciu. Ei sunt primii dintre cei 118 angajaţi ai spitalului care au fost nevoiţi să stea acasă 14 zile după ce o femeie de 26 de ani, care revenise din Italia, a ascuns acest lucru şi a fost internată la secţia de Neurologie a unităţii medicale.

Până la sfârșitul acestei săptămâni se dorește redeschiderea secţiei de Neurologie a spitalului, iar la începutul săptămânii viitoare, a secţiei de Cardiologie.

Cele două secții ale spitalului au fost închise pe fondul lipsei de personal, după ce mai multe cadre medicale au ajuns la izolare pentru că au intrat în contact cu pacienta, care nu a respectat normele de autoizolare la domiciliu deşi venise din Italia.