Florin Cîțu a anunțat pe pagina sa Facebook că a ajuns la o înțelegere cu Banca Națională și cu sistemul bancar privind amânarea ratelor la bănci pentru 9 luni.

Românii care își doresc să beneficieze de măsură trebuie să ceară o amânare, valabilă atât pentru persoane fizice, cât și juridice.

„Soluția pe care am propus-o băncii naționale și sistemului bancar este una care ia în calcul mai multe elemente. Cei care doresc să aibă ratele amânate pot să o facă până la 9 luni de zile. Este un termen pe care l-am discutat cu BNR și cu sistemul bancar. Propunerea a fost agreată, vom vedea dacă așa va rămâne în ordonanță.

Am discutat cine să aibă acces la această amânare și propunerea mea a fost să nu discriminăm, să aibă acces toți românii care vor cere acest lucru (...) Reeșalonarea să fie făcută pe o perioadă mai lungă. (...) Indiferent, persoane fizice sau jurdice vor avea acces la această variantă”, transmite ministrul Finanțelor.

Florin Cîțu susține că o astfel de ordonanță ar putea fi adoptată în ședința de Guveren de joi. De asemenea, ministrul vorbește și despre o rectificare bugetară, pentru ca Ministerul Sănătății să aibă fondurile necesare gestionării acestei crize epidemiologice.