Președintele Camerei Deptaților, Marcel Ciolacu, a declarat marți că a decis împreună cu liderii de grup ai PSD convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în care să fie adoptată legea privind eliminarea pensiilor speciale.

Sesiunea extraordinară ar putea fi convocată la sfârșitul lunii ianuarie.

„Deoarece a ieșit informația în spațiul public că nu pot fi dublate alocațiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale, am să solicit colegilor mei o sesiune extraordinară cu ordinea de zi: eliminarea pensiilor speciale”, a declarat președintele interimar al PSD, înaintea ședinței CEx.

Ciolacu vrea astfel să ia fața liberalilor care își doresc să introducă eliminarea pensiilor speciale într-un pachet de legi pe care Guvernul Orban să își angajeze răspunderea în fața Parlamentului.

Pe 12 ianuarie, Ciolacu declara: „O să facă o sesiune extraordinară, iar o să aducă teme false cu alegerea primarilor și cu pensiile speciale. Vă anunț că PSD va vota împotriva legii pensiilor speciale. E o chestiune cerută de români, trebuie să respectăm cerințele românilor. De altfel și ei trebuie să respecte ce au cerut românii la referendum, aceea de a nu interveni pe Legile justiției”.