Şoseaua Colentina nr. 87 parter. Un apartament cu trei camere este folosit ca depozit pentru Divizia Civicã Voluntarã inventatã de ex-primarul Neculai Onţanu. Aici se aflã un întreg arsenal militar: uniforme, bocanci, unelte pentru intervenţii şi alte accesorii. Apartamentul este deţinut de Primãria Sectorului 2. Actualul primar Mihai Mugur Toader a fost interpelat de consilierul PNL Silviu Feroiu pe aceastã temã, dar edilul preferã sã pãstreze tãcerea.

Consilierul local PNL, Silviu Feroiu, a postat pe pagina sa de socializare un filmuleţ în care se poate vedea tot arsenalul pregãtit de Neculai Onţanu pentru Divizia Civicã Voluntarã, care urma sã funcţioneze în toate sectoarele Capitalei. Feroiu

l-a interpelat pe edilul Primãriei Sectorului 2 pe aceastã temã, dar Mihai Toader a preferat sã tacã. Dupã interpelarea din consiliul local, am vizitat apartamentul respectiv. Mã aşteptam sã fie locuit de copii în plasament, de o familie de medici tineri sau de oameni nevoiași dar, SURPRIZÃ. Este depozit pentru Divizia Civicã Voluntarã. Surpriza 2: Se pare cã are gânduri sã se extindã având uniforme “de intervenţie” pentru toate Sectoarele Bucureştiului. Domnilor primari Mutu, Tudorache , Bãluţã, Negoiţã, Florea, sã înţeleg cã apelaţi des la Divizia Civicã Voluntarã !? Aţi luat modelul de “succes” patentat de domnul Onţanu şi continuat de domnul primar Toader Mugur Mihai? Surpriza 3: Nimeni nu ştie nimic de uniforme, cine le-a platit, cine le-a comandat, de ce sunt acolo. Un ONG ţine un apartament plãtit de cetãţeni drept DEPOZIT! Surpriza 4: Avem un depozit într-un apartament în Şoseaua Colentina care este sub Direcţia Management Situaţii de Urgenţã, despre care nimeni nu ştie nimic ... pânã şi cheia era <rãtãcitã> ...”, relateazã Silviu Feroiu.

De menţionat este cã 8 din liderii Diviziei Civice Voluntare sunt salariaţi în Primãria Sectorului 2 cu câte 5.000 de lei lunar. Edilul Mihai Toader refuzã sã desfiinţeze acest serviciu costisitor şi ineficient şi nu dã explicaţii. Nesimţirea acestor angajaţi a atins apogeul cu ocazia incendiului din zona Andronache, când nici mãcar nu i-au vizitat pe sinistraţi.

d10 d2

d3 d4 d6 d7 d8 d9 d10 d11 d12