Un fost ofițer al Ministerului de interne, actual angajat al ADP sector 4, a ascuns faptul că a călătorit în străinătate, nu s-a izolat la domiciliu și a intrat în contact cu sute de persoane. Bărbatul a împărțit mărțisoare la ADP pe 2 martie la peste 100 de persoane și și-a infestat familia – între care nora însărcinată și nepotul de 3 ani, dar și alte 4 persoane confirmate până acum.

Grupul de Comunicare Strategică informa luni că un bărbat de 60 de ani, fost ofiței MAI, pacient la Spitalul de Urgenţă „Dimitrie Gerota” din Bucureşti a fost depistat ca fiind pozitiv la virusul COVID-19.

„Bărbatul a fost internat în data de 5 martie, având o simptomatologie total diferită faţă de definiţia de caz pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. La câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observaţie să solicite efectuarea testului pentru COVID-19.

Bărbatul este ofiţer în rezervă al MAI, are 60 de ani şi prezintă o stare generală stabilă. Pacientul afirmă că nu a călătorit recent în niciun stat din zonele considerate de risc maxim”, preciza Grupul de Comunicare Strategică.

S-a descoperit că bărbatul, care declarase pe propria răspundere că nu a călătorit în afara țării, se intorsese pe 26 februarie din Israel.

Cazul numărul 30 confirmat este o femeie de 43 de ani, contact al pacientului internat la Gerota și este medic în spital.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că: "Putem să ne așteptăm să mai avem persoane pozitive în rândul celor care au fost contacți ai persoanelor infectate, dar ăsta nu e un lucru rău, înseamnă că știm de la cine au luat infecția și putem să luăm măsuri care să prevină răspândirea infecției”.