Actrița Dorina Lazăr, fosta directoare a Teatrului Odeon, a câștigat procesul cu primarul Gabriela Firea, după ce edilul a demis-o printr-o decizie considerată abuzivă. Decizia este definitivă, anunță site-ul vestibune.com.

Instanța a hotărât, pe 10 iunie, că recursul intentat de Primăria Capitalei este nefondat, după ce Dorina Lazăr câștigase procesul într-o primă instanță.

La mai bine de un an după ce Tribunalul București a decis anularea Dispoziției nr. 1181 din 24.08 a Primarului Municipiului București, precum și raportul Corpului de control, Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal a respins recursul Gabrielei Firea. Astfel, conform procedurilor, Dorina Lazăr ar urma să fie repusă în drepturi, adică, ar trebui să revină la conducerea Teatrului Odeon și să primească drepturile salariale cuvenite pentru perioada în care a fost suspendată din funcție. De asemenea, Gabriela Firea ar trebui să ȋi plătească celebrei actrițe daune morale de 1 leu.

Contactată de vestibune.com, Dorina Lazăr a confrmat în exclusivitate informația conform căreia a câștigat procesul cu Gabi Firea:

„Da, este adevărat. Nici eu nu mai credeam că va fi așa de pozitiv, după mai bine de un an de la prima pronunțare a instanței. Mâine o să mă văd cu avocații și o să mă sfătuiesc în privința pașilor următori. Procedura este că trebuie să îmi dea banii pentru perioada 2017-2019, pentru că eu aveam contract până în decembrie, anul trecut”, a declarat Dorina Lazăr pentru vestibune.com.

Ea a mai precizat că încă nu a luat o hotărâre în privința unei eventuale reveniri la conducerea teatrului, în ciuda faptului că a primit în ultima perioadă mai multe mesaje în acest sens, de la prieteni și colaboratori care o sfătuiau să se întoarcă în teatrul pe care l-a condus până la demiterea abuzivă a Primăriei Capitalei.

Într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei la acea vreme, decizia era motivată pe baza „mai multor nereguli grave descoperite“: „Corpul de Control al primarului general Gabriela Firea a descoperit mai multe nereguli grave privind asigurarea, gestionarea şi administrarea bugetului şi patrimoniului instituţiei la Teatrul Odeon, acesta stând la baza încetării contractului de management al directorului teatrului, Dorina Lazăr“.