Pe măsură ce cazurile de infectare continuă să scadă, România revine la normal și se pare că românii își vor putea relua, în curând, obiceiurile dinaintea restricțiilor fără precedent impuse de pandemie.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că dacă situația epidemiologică rămâne pe un trend descendent, marile complexuri comerciale vor fi deschise la mijlocul acestei luni.

Decizia a fost luată după o întâlnire pe care ministrul a avut-o cu premierul Ludovic Orban și cu membri ai Asociației Investitorilor de Real Estate din România.

Mai au de așteptat încă până la redeschidere activitățile care presupun aglomerări de persoane într-un spațiu restrâns, perioade mai lungi de timp, precum cinematografele și spațiile de joacă pentru copii.

„Alături de premierul Ludovic Orban am avut astăzi o întâlnire cu membri ai Asociației Investitorilor de Real Estate din România. Aceștia ne-au prezentat problemele cu care s-au confruntat în această perioadă de criză. Drept urmare, în urma discuțiilor avute am stabilit, că în cazul în care situația epidemiologică ne va arăta că numărul persoanelor infectate scade, vom deschide mall-urile cu data de 15 iunie.

Însă, pentru moment, nu luăm în calcul ca din data de 15 iunie să fie deschise cinematografele și locurile de joacă, din interior. Ușor, ușor se vor da măsuri de relaxare, pentru a ajuta la revitalizarea economiei, pentru ca viața să revinăla normalitate”, a anunțat ministrul Virgil Popescu.


Toate mall-urile din România au fost închise în data de 23 martie, prin ordonanță militară, ca parte a efortului autorităților de limitare a răspândirii infectării cu noul coronavirus.