Turneul de tenis de la Wimbledon a fost anulat, pe fondul pandemiei de coronavirus. Competiția era programată să înceapă pe 29 iunie.

''Cu mare regret anunţăm că decizia All England Club, asociaţia care organizează turneul londonez, şi a comitetului de conducere al campionatului este de a anula ediţia din 2020 de la Wimbledon din cauza problemelor de sănătate pe care le implică pandemia de coronavirus. În schimb, următoarea ediţie, a 134-a, va avea loc între 28 iunie şi 11 iulie 2021.'', au transmis organizatorii.

Este pentru prima oară când turneul de la Wimbledon este anulat, după cel de-al Doilea Război Mondial.

Anul trecut, turneul de grand slam a fost câștigat de Simona Halep. După anunțul de anulare a ediției din acest an, românca a transmis un mesaj prin intermediul unei rețele de socializare:

"Îmi pare rău că anul acesta nu se va desfășura turneul de la Wimbledon. Finala de anul trecut va fi mereu una dintre cele mai fericite zile din viața mea. În aceste momente trecem printr-o situație mai importantă decât tenisul, iar o veste bună este că turneul va fi reluat anul viitor", a scris Simona Halep.

În urmă cu două săptămâni, organizatorii turneului de la Roland Garros, care trebuia să aibă loc în luna mai, au anunțat reprogramarea competiției pentru toamna acestui an, între 20 septembrie şi 4 octombrie.