În Sectorul 2, funcționează deja 20 de fântâni cu apă potabilă, amenajate de Administrația Domeniului Public Sector 2. În ședința Consiliului Local de joi, a fost votat un nou proiect pentru un astfel de puț de mare adâncime pe Bulevardul Basarabia.

Noua unitate va asigura accesul populației la o sursă sigură și sănătoasă de apă potabilă, dă asigurări viceprimarul liberal al sectorului 2, Dan Cristian Popescu.

„Standardele de calitate ale apei din fântânile din sector sunt similare celei ȋmbuteliate, pe care o găsim ȋn supermarketuri. Aș spune chiar că e mai bună, că nu stă ȋn plastic. Și să știți că sunt foarte mulți oameni care se opresc la aceste fântâni. Eu ȋi văd zilnic, chiar aici, lângă primărie, ȋn parcul Obor. Nu are importanță că e vară sau iarnă, mereu e cineva acolo”, a spus Popescu.

În proiect, este specificat că realizarea lucrării va dura două luni, iar valoarea investiției este de 111.347,07 euro.

Celelalte fântăni din sectorul 3 se află ȋn Parcurile Cinema Floreasca, Tei, Obor, Național, Motodrom, Florilor, Cosmos, Morarilor, Ciurea, Lunca Florilor, Plumbuita 1, Titus Ozon, Colbuhin, și pe străzile Moșilor, Chișinău, Zamfir Arbore, Fabrica de Gheață, Mașina de Pâine, Luncșoara și Periș. Alte 3 fântâni sunt momentan ȋn lucru ȋn sectorul 2.