Unele dintre cele mai mari banduri de modă din lume au început să producă echipamente de protecție, ȋn contextul pandemiei de coronavirus. Gucci, Louis Vuitton, Prada și Balenciaga sunt printre casele de lux care au anunțat că vor face măști.

Conglomeratul francez de lux Kering a anunțat că două dintre mărcile sale, Balenciaga și Yves Saint Laurent, se pregătesc să fabrice măști pentru protecția împotriva coronavirusului. De asemenea, grupul s-a angajat să achiziționeze 3 milioane de măști din China pentru sistemul de sănătate francez. Cel mai mare brand al grupului, Gucci, încearcă să producă și să doneze 1,1 milioane de măști și 55.000 de salopete medicale autorităților din Italia, țara cel mai grav lovită de coronavirus din Europa.

Rivalul său principal, LVMH, care deține mărcile Louis Vuitton și Christian Dior, printre altele, a anunțat că va aduce 40 de milioane de măști sanitare provenite din China în următoarele patru săptămâni.


În Italia, unde nevoia de echipamente sanitare este acută, Prada a anunțat că a început producția a 80.000 de salopete medicale și 110.000 de măști, la cererea autorităților din Toscana.

Și giganții H&M și Inditex, compania-mamă a Zara, s-au apucat, de asemenea, să producă echipamente de protecție.