Veşti bune pentru posesorii de animale de companie! Vineri, 28 februarie, va fi inaugurat primul spital universitar veterinar de urgență din Bucureşti.

Spitalul unversitar, numit “Prof.dr. Alin Bîrţoiu”, se va situa în cadrul Facultății de Medicină Veterinară de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB), potrivit Agerpres.

Proiectul a fost demarat acum 11 ani, în 2009. Investiţia totală se ridică la peste 21 milioane de lei (85% au reprezentat sume alocate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, iar restul – fonduri proprii ale Universităţii), “cu respectarea directivelor europene în domeniu”.

Unicitatea noului spital derivă din diversitatea specializărilor şi dotărilor, precum şi din capacitatea de spitalizare a cazurilor 24/24, diferenţiat în funcţie de specie şi gravitatea patologiei, mai scrie Agerpres.

“Necesitatea unui spital universitar de urgenţă în cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară a reieşit din dorinţa de a oferi studenţilor, corpului academic şi pacienţilor cele mai moderne şi complete dotări, integrând toate specialităţile şi serviciile accesibile domeniului medicinei veterinare. (…) Prin această nouă unitate spitalicească, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti se aliniază la standardele internaţionale atât în pregătirea clinică a studenţilor veterinari, cât şi în calitatea actului medical”, a spus Rectorul USAMVB Sorin Câmpeanu.