În ciuda crizei profunde cauzate de pandemia COVID, România își va menține bugetul pentru investiții. Rectificarea bugetară aduce mai mulți bani la Ministerele Dezvoltării, Muncii și Sănătății.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a prezentat proiectul de rectificare bugetară, având în vedere creșterea deficitului bugetar la 6,7% din PIB.

„Deficitul crește la 6,7% din PIB. Din economia internă vom încasa mai puțin cu peste 20 de miliarde de lei. Pe net veniturile scad cu 19,4 miliarde de lei, pentru că primim bani de la Comisia Europeană, 3,8 miliarde de lei. Cheltuielile bugetului cresc cu 12,5 miliarde lei. Se majorează cheltuielile la fondul de rezervă cu 3 miliarde de lei. Până la următoarea rectificare în cazul în care avem nevoie de resurse putem să luăm acești bani din fondul de rezervă.”, a declarat ministrul finanțelor.

Conform lui Florin Cîțu, pentru depășirea crizei vor fi injectați bani în economie, iar taxele nu vor fi mărite.

„Sunt bani pentru investiții. În rectificare nu a fost tăiat niciun ban de la niciun minister. Din contră, a fost suplimentat bugetul ministerului Dezvoltării cu 1 miliard de lei. Nu se umblă la investiții. Avem puterea să avem o revenire rapidă anul viitor care doar să anuleze scăderea de anul acesta sau în cel mai bun caz, să ieșim pe plus după cei doi ani.”, a completat Cîțu.