Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat într-un interviu acordat HotNews.ro că vineri va fi notificat ANAF cu privire la datoriile pe care noua companie a Primăriei Capitalei, Termoenergetica, a început să le acumuleze deja către producătorul de energie termică ELCEN.

"Sunt dezamăgit de Termoenergetica. RADET a intrat în faliment, greaua moștenire- nu și-a plătit datoriile. Observ că Termoenergetica a moștenit aceleași năravuri. Ne-am chinuit, am ieșit de nenumărate ori și am spus ca Termoenergetica să încheie contract, să facem acea convenție de plată în avans a gazului, haideți să punem odată lucrurile la punct în așa fel încât să nu mai avem acele probleme pe care le-am avut între Elcen și Radet. Iar am ajuns cu datorii scadente, cu 167 milioane lei scandente.

Astăzi, Elcen a notificat Termoenergetica, are datorie scadentă de 167 milioane lei, în condițiile în care Primăria a garantat convenția de plată în avans a gazului, în condițiile în care există hotărârea Consiliului general prin care Termoenergetica a fost capitalizată cu bani, bani care existau din celelalte companii municipale, 217 milioane de euro.

Am ajuns practic să ieșim din termenele de plată. Acest lucru nu mai poate continua, eu nu pot să accept ca să tragă în groapă Termoenergetica sau Primăria și Elcen. Mâine vom notifica ANAF. ANAF are dreptul să preia această creanță pe care noi o avem la Termoenergetica, garantată de Primăria Capitalei. Elcen are datorii la ANAF, deci ANAF are dreptul și are dreptul să se îndrepte împotriva garanțiilor, împotriva Primăriei, a banilor care există la Primărie.", a declarat ministrul pentru Hotnews.