Sectorul 2 a fost printre cele mai afectate de lipsa căldurii și a apei calde, ȋn ultimii doi ani. Viceprimarul Dan Cristian Popescu, candidatul liberal la primăria de sector, vine ȋn sprijinul locuitorilor cu un proiect care presupune montarea unor centrale de cartier – “Marea debranșare”.

“Termoficarea este una dintre cele mai mari probleme ale locuitorilor sectorului 2. În mandatul meu de primar voi implementa "Marea debranșare", un proiect prin care voi realiza centrale de cartier, ce vor deservi un numar mic de blocuri, scapându-ne de coșmarul numit Radet”, a scris Popescu pe Facebook.

Locuitorii Capitalei, afectați de ineficiența Radet, nu au nici măcar posibilitatea de a se debranșa de la sistemul centralizat și a-și monta centrale propii, din cauza unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului București.

“Din ce ȋn ce mai mult discut cu locuitorii despre o a treia fază a lucrărilor pentru eficiența energetică, pe care să o denumim “Marea debranșare”. Sectorul 2 este alimentat de CET Sud, de la o distanță destul de mare, deci e o pierdere inerentă a puterii calorice. Dacă adăugăm și faptul că ȋn ultimii 30 de ani s-au făcut foarte puține investiții serioase ȋn Radet, vedem și mai multe pierderi, colmatări, neajunsuri. Cred că cea mai bună soluție este o debranșare a blocurilor de la Radet, cel puțin pentru sectorul 2, care suntem mai departe de CET Sud și instalarea unor centrale pentru mai multe blocuri, sau un bloc, sau de apartament, acolo unde 80% dintre locuințe au deja. Cea mai eficientă ar fi o centrală pentru trei, patru, blocuri. E un proces care probabil va dura patru, cinci ani. E singurul proiect logic - ȋți reduce foarte mult costurile și, cel mai important, ȋți dă acces la apă caldă, pentru că avem cartiere care nu au acest acces deloc, pentru două săptămâni sau chiar o lună”, a explicat viceprimarul Sectorului 2 ȋntr-o emisiune online.