Un gest inexplicabil s-a petrecut la Primãria Capitalei. Speranţa Cliseru, fost prefect al Capitalei, şi-a depus demisia din funcţia de expert la Direcţia Generalã de Management - Proiecte cu Finanţare Externã. Ce va face în continuare?

Cliseru şi-a depus pe 22 ianuarie 2019 declaraţia de avere la sfãrşit de mandat, ceea ce înseamnã cã este un funcţionar public suspendat. Prin Primãria Capitalei circulã zvonul cã ea ar urma sã fie numitã director la Compania de Dezvoltare Durabilã a Municipalitãţii şi va avea pe mânã toate companiile înfiinţate de Firea. Pe ordinea de zi a urmãtoarei şedinţe a Consiliului General nu apare niciun proiect în acest sens, dar este posibil sã avem surprize pe ordinea de zi suplimentarã. Se mai zvoneşte cã Speranţa Cliseru rãmâne consilier personal lui Firea, pe care o va ajuta şi în urmãtoarele campanii electorale, mai ales în cea prezidenţialã. Cu câteva sãptãmâni în urmã, se zvonise cã ea ar fi primit delegare de atribuţii pentru 6 luni de la primãriţã, dar se vede treaba cã cineva s-a rãzgândit.

Averea strânsã la Primãrie

Potrivit declaraţiei de avere la sfârşit de mandat, în 2016, când a venit la Primãrie, Cliseru şi-a cumpãrat în Capitalã un teren intravilan de 34,68 mp, un apartament de 120,83 mp şi douã locuri de parcare de câte 13 mp. Ea a încasat de la Primãrie, în primele 6 luni din 2018, 54.849 lei, iar de la Prefecturã, în alte 6 luni, 58.341 de lei, adicã peste 9.000 de lei pe lunã. Cliseru a fost numitã în 3 Consilii de Administraţie. De la Compania Municipalã de Dezvoltare Durabilã a încasat o indemnizaţie de 16.525 lei, iar de la Compania Municipalã de Pazã şi Securitate 20.358 lei, în condiţiile în care cele douã companii nu au funcţionat. Ca membru CA la RATB a încasat 20.256 lei. De la firma de apã din Voluntari a primit anul trecut 9.000 de lei. Veniturile totale ale Speranţei Cliseru au fost de 179,329 lei, adicã 14.944 de lei pe lunã. Rentabilã Primãria Capitalei!