Viorel Glăman a fost demis din funcţia de şef al Gărzii de Mediu Bucureşti. Ministrul Mediului Costel Alexe a cerut miercuri dimineaţă demiterea acestuia, în urma scandalului iscat de poluarea excesivă din Capitală, de acum două zile, şi după explicaţiile date de Glăman care a spus că nu se face în niciun fel vinovat pentru situație.Șefa Gărzii Naționale de Mediu, Marioara Gătej, a declarat pentru HotNews.ro că acesta va fi multat pe o altă funcție din instituție, în cel mult două zile.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public şi unei implicări nu tocmai eficiente a Gărzii de Mediu Bucureşti în ceea ce înseamnă monitorizarea problemelor de mediu cu care se confruntă Bucureştiul, am solicitat astăzi comisarului general de la Garda Naţională de Mediu schimbarea din funcţie a comisarului şef de pe Bucureşti, de la Garda de Mediu”, a afirmat Costel Alexe.


Viorel Glăman a declarat, pentru postul Digi24, că nu are nicio vină pentru poluarea din Bucureşti şi a invocat numărul mic de comisari de mediu din Bucureşti - „13-14 comisari, maxim” şi salariile "prost plătite".Referitor la situaţia din Bucureşti, a spus că luni dimineață, când a ieșit din casă, a observat și el că în capitală este o poluare record.

Garda de Mediu Bucureşti era condusă din 2015 de Viorel Ionel Glăman, un personaj susţinut de PSD, care s-a remarcat prin postările de pe Facebook la bustul gol și prin descrierile la postări de tipul: „Grup organizat” şi „Weekend de sfârşit de sezon cu beţivii mei”.