Marius Albișor, directorul general al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement, a fost surprins utilizând mașina instituției în interes personal. Potrivit art. 295 Cod Penal, aceasta se numește delapidare și se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Directorul generals ALPAB, Marius Albișor este un protejat al primăriței. El a intrat în atenția publică după difuzarea unei filmări în care urla la o angajată îngrijorată de viitorul său. Albișor le cerea angajaților să se transfere la compania municipală înființată de Gabriela Firea. Total nepopular din cauza comportamentului, directorul ALPAB a fost surprins folosind mașina instituției în interes personal. O fotografie difuzată redacțiilor arată că mașina cu numărul B 59 WPG a fost folosită în vacanța de iarnă în interes personal în excursii în străinătate.

seful-alpab
Pe parbriz se poate observa cu ușurință vigneta de Austria. Ba mai mult, mașina ar fi plecată și în Ungaria în interesul personal al directorului general al ALPAB, Marius Albișor. Afirmația a fost confirmată de site-ul guvernamental ungar care indica că mașina cu acest număr are o vignetă valabilă între 2019-05-18 05:51:19 și 2019-06-18 23:59:59. Art. 295 din Codul Penal definește delapidarea ca folosirea de către un funcţionar public, în interesul său de bunuri pe care le gestionează sau le administrează și se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Sărac cu duhul

Declarația de avere a directorului general al ALPAB, Marius Albișor, seamănă cu a celor care au multe de ascuns. El nu deține absolut nimic: nicio locuință, niciun teren, niciun cont, nicio mașină, nicio bijuterie iar în anul precedent numirii la ALPAB a câștigat venituri doar din zootehnie de 1.000 de lei pe lună. Albișor a fost numit de Gabriela Firea director al ALPAB pe 9 mai 2018, fiind detașat de la Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, a Primăriei Capitalei. El l-a înlocuit pe Aurelian Andrei Popa, cercetat de DNA pentru delapidare pe când era director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa SA, când ar fi cumpărat terenuri care erau, legal, chiar din patrimoniul companiei pe care o conducea. Pe Popa, Firea l-a lăsat director adjunct al aceleiași instituții.