Mădălina Mezei, director general TAROM, a refuzat să anuleze patru zboruri către București în ziua moțiunii. A fost destul pentru a fi dată afară.

Madalina Mezei avea ordin de la partid să anuleze patru zboruri interne care aduceau parlamentari la București. Anunțul a fost făcut de Ludovic Orban miercuri seară. Informațiile lui Orban au fost confirmate de surse PSD.

Pe 9 octombrie a avut loc o ședință restrânsă a liderilor PSD. Cu o zi înaintea votului pentru moțiunea de cenzură, s-a discutat posibilitatea ca TAROM să anuleze a doua zi patru curse interne cu destinația Bucuresti. Este vorba de zborurile care decolau din Timisoara, Oradea, Baia Mare și Suceava. Astfel, parlamentarii erau împiedicați să ajungă la vot.

Surse din PSD au adăugat că a existat și un plan B. În cazul în care nu pot fi anulate cursele invocându-se motive tehnice sau meteorologice, să fie cumpărate toate biletele rămase libere având în vedere că nu toți parlamentarii care urmau să vină la București își cumpăraseră bilete.

Ludovic Orban, liderul PNL, a dezvăluit că ”parlamentarii care ar fi urmat să vină la București cu aceste zboruri să nu mai aibă cum să ajungă la timp pentru a vota moțiunea de cenzură și astfel să împiedice căderea Guvernului Viorica Dăncilă. Nu se știu exact motivele pentru care planul nu a mai fost pus în aplicare, dar un scenariu vehiculat este că Mădălina Mezei, directorul general al TAROM, a refuzat să coopereze. De altfel, Mezei a și fost demisă din funcție, marți. Asta se vorbește la TAROM, să nu credeți că inventez”, a spus si Ludovic Orban.

Înainte de declarația lui Orban, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat pe alt post tv că nu este nimic adevărat și că directorul general TAROM a fost schimbat pentru că nu a vrut să semneze un contract pentru achiziția de avioane așa cum stabilise Consiliul de Administrație.

Consiliul de Administrație al companiei l-a numit pe pilotul Valentin Gvinda în funcția de director. Mezei fusese numită director general pe 19 iunie.