​Șefa Direcției de Sănătate Publică București, Cristina Pelin, a demisionat ȋn această seară, ȋn urma acuzațiilor că suspecților de coronavirus și persoanelor care vor să se izoleze nu li se răspunde la telefon de către angajații DSP.

Autoritățile recomandă ca, persoanele care au simptome suspecte, care au călătorit în zone de risc, care au intrat în contact cu persoane infectate cu noul coronavirus sau cu persoane care au călătorit în zone cu risc de infectare nu trebuie să meargă singure la medic sau la spital, pentru a nu risca să infecteze și alte persoane. Ei sunt sfătuiți să sune la numărul de urgență 112 sau la DPS București / DSP-ul județean, apoi să aștepte să fie preluați cu ambulanța de acasă.

În ultimele zile, persoane care au încercat să sune atât la DSP București, cât și la DSP-uri din țară, au reclamat că nu le răspunde nimeni la telefon la aceste instituții.

Direcția de Sănătate Publică București, a mai fost implicată într-un scandal răsunător în urmă cu un an, când i-a eliberat parafă de medic lui Matteo Politi, italianul cu 8 clase care a pretins că este medic și a operat la 5 clinici private din Capitală. Chiar și după ce această informație a deveit publică, directorul DSP București, Cristina Pelin, a rămas în funcție.

În România s-a ajuns, ȋn seara aceasta, la 45 de cazuri de infecție cu noul coronavirus.

17 dintre ele au fost confirmate în București. Doar miercuri 10 pacienți au fost depistați pozitiv la infecție cu COVID-19, la nivel național.

Șapte dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale și credibile.