Stenogramele ultimei ședințe a PSD apărute în spațiul public arată că până și social-democrații sunt conștienți că au acționat greșit. Ei se tem de intrarea la guvernare a lui Victor Ponta, care ar influența votarea alegerilor locale în două tururi. PSD vrea ca presa să participe la audierile miniștrilor PNL, ca ”să fie măcel”. Dăncilă a cerut ca fiecare initiativă legislativă să fie analizată înainte de a fi promovată.

Interesant este și faptul că PSD-iștii sunt ferm convinși că Victor Ponta nu o să intre la guvernare alături de PNL.

Stenograma ședinței:

Marcel Ciolacu: Victor Ponta nu intră la guvernare, alegerile locale vor rămâne într-un singur tur.

Viorica Dăncilă: Vreau ca parlamentarii să fie implicați în campania electorală. Ședințele să fie comasate, doar luni și marți, în rest să meargă în țară.

Cătălin Rădulescu: Am ieșit acum cu impozitarea bacșișului, este o măsură foarte proastă.

Viorica Dăncilă: Nu putem vota guvernul și apoi să îl criticăm. Vom avea un guvern din umbră. Este foarte important să avem o acțiune unitară.

Cătălin Rădulescu: Impozitarea bacșișului e o lege proastă, nu sunt bune astfel de legi pentru noi, toate impozitele astea nu ne ajută în campanie.

Viorica Dăncilă: De acum încolo orice inițiativă să fie adusă și discutată înainte să fie depusă. Toate aceste legi le vom deconta toți, toți trebuie să le spunem oamenilor de ce am făcut aceste legi cu impozite.

Despre alegerile anticipate:

Viorica Dăncilă: Dacă vom avea un rezultat slab la alegeri dorința lor de anticipate va fi foarte mare, dacă vom avea un rezultat bun, nu va mai fi așa.

Viorica Dăncilă: Este important ca presa să participe la audiere, la noi la fiecare ministru au chemat televizunile, a fost măcel. Și noi să facem la fel.