Ministrul Educației a declarat că școlile vor rămâne închise și în perioada în care este decretată stare de urgență de către președintele Klaus Iohannis. Acest anunț vine după ce săptămâna trecută instituțiile de învățământ au fost închise până miercuri.

„Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”, a declarat Monica Anisie.

Starea de urgenţă va fi instituită pe teritoriul României de la începutul acestei săptămâni, din cauza epidemiei de coronavirus. Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis.

Decretarea stării de urgență se poate institui pe o perioadă de cel mult 30 de zile, dar durata acesteia poate fi prelungită de preşedintele României, cu încuviinţarea Parlamentului.

În mod normal, elevii ar fi intrat în vacanță de pe 4 aprilie până pe 21 aprilie. Cursurile ar fi continuat în perioada 22 aprilie 2020 – 12 iunie 2020.