În urma deciziei autorităților de a nu redeschide școlile până la toamnă, Primăria Sectorului 2 al Capitalei ia măsuri astfel încât elevii din Sector să aibă acces la instrumentele necesare pentru a învăța de la distanță.

Viceprimarul Sectorului, Dan Cristian Popescu, a anunțat că Primăria a încheiat un parteneriat cu compania de telecomunicații Telekom, pentru a oferi acces elevilor și profesorilor la o platformă de e-learnig și managementul școlarității. Prin intermediul platformei, elevii vor putea primi teme și note direct de la profesorii lor, vor putea lucra la proiecte împreună cu ceilalți colegi și chiar accesa gratuit diverse resurse educaționale, precum o bibliotecă cu cărți în format electronic.

Dan Cristian Popescu a anunțat pe pagina sa de Facebook oportunitățile oferite prin intermediul parteneriatului dintre Primărie și compania de telecomunicații.

„În această perioadă, în plină criză COVID-19, trebuie să ne adaptăm permanent nevoilor și așteptărilor cetățenilor. Am semnat un parteneriat cu Telekom România Communications, prin care toți elevii din sectorul 2 vor avea acces gratuit la Platforma Educațională pentru e-Learning și Managementul Școlarității-Adservio. (....)#Aca2ă, școala la distanță devine realitate. Vreau să le mulțumesc partenerilor noștri pentru că au înțeles necesitatea unui astfel de proiect pentru copiii noștri.”, a scris viceprimarul.

Conform acordului încheiat cu Primăria Sectorului 2, Telekom va pune la dispoziția cetățenilor 45.000 de conturi de acces în platformă pentru elevi, 45.000 de conturi destinate părinților și peste 3.000 de conturi pentru cadrele didactice și personalul auxiliar.

Având în vedere că situația generată de criza COVID condiționează posibilitatea elevilor de a învăța de accesul la internet, nu au fost uitate nici familiile cu resurse limitate, pentru care plata unui abonament ar însemna un efort mult prea mare. Astfel, prin intermediul aceluiași parteneriat, vor fi oferite gratuit și 45.000 de cartele cu viteză de internet 4G.