Școala nr. 133 a fost evacuată după ce mai mulți elevi au acuzat marți disconfort respirator, în urma igienizării care a avut loc luni, conform Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Copiii au început să se simtă rău din cauza mirosului puternic de chimicale.

În total 24 de elevi au fost consultați de medici, iar 16 au fost transportați la spital, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei sectorului 4, Cristian Zărescu. El a afirmat că dezinfecția s-a făcut luni seară, iar copiii din tura de dimineață nu au semnalat nicio problemă.

"Este vorba despre şcoala 133, unde mai mulţi copii au acuzat dureri de cap şi alte simptome, şi este posibil ca acest lucru să se fi întâmplat din cauza inhalării unui gaz toxic. A fost deplasat un echipaj care va determina cauza. A fost transportată o fată de 14 ani la Marie Curie. Se evacuează acum toată şcoala, sunt trei ambulanţe în incinta şcolii şi cinci în deplasare. Nu a fost identificată substanţa acum, dar din ce au identificat echipajele medicale este posibil să fie şi alţi copii transportaţi la spital", a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti.


”Măsura de a nu permite accesul elevilor sau personalului în scoală, timp de 24 de ore, de la dezinfectare nu a fost prevăzuta în procesul verbal realizat după efectuarea dezinfectării. Prin urmare, școala a permis accesul elevilor si personalului. Astăzi, după ce acei elevi au acuzat disconfortul respirator, școala a anunțat și salvarea și pompierii”, mai arată reprezentanții ISMB care spun că au luat decizia evacuării școlii.

Este al doilea caz în care elevii sunt evacuați din școală în urma igienizării. Luni, la Liceul German din Arad, numărul elevilor care au ajuns la spital în ultimele 24 de ore a ajuns la 21, iar patru au rămas internați. Liceul a fost închis săptămâna trecută, după ce peste 40 de elevi au ajuns la spital cu iritaţii ale pielii, ochilor şi cu dureri abdominale, în urma dezinsecției făcute în școală. Luni, în prima zi în care școala a fost redeschisă, au apărut noi cazuri de elevi intoxicați.