După anunţul ducilor de Sussex de a se retrage din viaţa Familiei Regale britanice, Regina Elisabeta a II-a a convocat pentru azi o “celulă de criză”. La reuniune sunt aşteptaţi Prinţul Harry, fratele său, Prinţul William şi tatăl acestora, Prinţul Charles.

Va fi prima întânire faţă în faţă între Regina Elisabeta şi nepotul său Harry, de la anunţul acestuia de a renunța la rolul ce îi revine în cadrul monarhiei. Surse din Familia Regală spun că Regina a văzut în media anunţul ducilor de Sussex, nefiind consultată în prealabil.
Meghan Markle, soţia lui Harry, este aşteptată să participe la discuţii, prin telefon. Ea se află în Canada, alături de fiul cupului regal, Archie. Jurnaliştii din Regat spun că ea ar fi vinovată de această criză, pe care o numesc “Megxit”.


Media britanică vorbeşte despre reuniunea de azi ca fiind “Summitul de la Sandringham”, pentru că se va ţine la reședința regală de vacanță, Sandringham.
Prin aceste discuţii se va căuta o soluţie care să definească noua relație dintre ducii de Sussex şi Familia Regală. Regina face presiuni ca o soluție să fie găsită rapid, în decurs de doar câteva zile. Cu toate acestea, este greu de crezut că acest lucru va fi posibil, astfel încât va dura ceva timp până se va ajunge la un compromise, anunţă BBC.


Corespondentul BBC a descris evenimentul drept "istorie în derulare". Prințul Charles a fost nevoit chiar să pună capăt vizitei sale în Oman, pentru a participa la reuniunea cerută de mama sa.

Un alt subiect care va fi discutat este și finanțarea pe care ducii o vor primi de acum încolo. Rămâne de văzut dacă ei își vor menține titlurile regale și care vor fi îndatoririle regale pe care vor trebui să le îndeplinească pe viitor.
Reprezentanții casei Regale au declarat că Familia Regală este profund mâhnită și șocată, dar că discuții privind viitorul celor doi existau de mai multă vreme, subiectul fiind unul complicat.