Liderul Pro România Victor Ponta a anunțat marți că, după căderea guvernului Dăncilă, va pune bazele unei alianțe PSD - Pro România - ALDE. El a anunțat cine va fi noul premier.

”Am o soluție, dacă vreți o știre. După ce pică Guvernul Dăncilă, eu o să mă duc la foștii mei colegi de la PSD și la actualii colegi de Opoziție de la ALDE și o să le propun să facem un document prin care să-i spunem dlui președinte Iohannis că nu mai e Dăncilă, uitați de ea, că nici nu e parlamentar, dar noi ăștia 260 am obținut în 2016 aceste mandate și vă propunem să ducem guvernarea la bun sfârșit până la alegerile următoare”, a declarat Victor Ponta.

Președintele Pro România a spus că președintele Klaus Iohannis poate să ignore sau să accepte această propunere, dar e o soluție.

Surse jurnalistice spun că înțelegerea pentru alianța PSD – Pro România – ALDE, fără Dăncilă, este bătură în cuie urmând să fie anunțată public joi, 10 octombrie.

Aceleași surse susțin că s-a stabilit și premierul cu care PSD – Pro România – ALDE va merge Cotroceni, Sorin Grindeanu.