De peste un an, Consiliul Local Sector 2 incearca sa “usureze” bugetul de cele 8 salarii grase pe care le plateste unor generali si fosti securisti. Ei functioneaza acum sub numele de Serviciul Management de Urgenta, sunt membri ai Garzii Civice si ai ADER, organizatie infiintata de Ontanu, care va candida la urmatoarele alegeri. Nesimtirea este atat de mare incat nu se deplaseaza la fata locului in cazul unor incendii.

Pe data de 31 mai 2018, pe Strada Oituz din Sectorul 2, opt case au ars din temelii. Oamenii au ramas pe drumuri, fara acte de proprietate, fara nimic. Ploile din iunie au deteriorat si mai mult zidurile caselor care nu mai aveau acoperisuri in urma incediului. “Platim Garda Civica, dar nimeni nu a venit sa-i ajute pe oamenii care au ramas fara case. Numai Supercom le-a sarit in ajutor, care a indepartat resturile incendiului, pregatind terenul pentru noile constructii”, a spus viceprimarul liberal Dan Cristian Popescu. El a facut un apel public catre firme, vecini si bucuresteni sa doneze materiale de constructie la adresa Strada Oituz nr. 70,72,76 pentru a-i ajuta pe sinistrati sa-si recladeasca locuintele.

Dispret fata de decizii legale

Despre securistii si generalii din Garda Civica infiintata de fostul edil al Sectorului 2 Neculai Ontanu s-a tot scris in presa. In ciuda votului alesilor locali de a-i da afara din spatiile detinute sau sa plateasca chirii, primarul Mihai Toader se opune sistematic. Mai mult, el ii plateste generos pe cei 8 consilieri superiori, cu aproape 6.000 de lei pe luna fiecare.
“Domnule primar, noi am votat aici sa-i dam afara pe cei de la Garda Civica din sediul din Soseaua Pantelimon. De ce nu aplicati hotararea?”, a fost interpelarea unui consilier local. Raspunsul i-a lasat fara cuvinte: “Eu nu am vazut nicio hotarare”, a afirmat Mihai Toader.
Din informatiile pe care le detinem, primarul a ignorat hotararea CL Sector 2 si a dat o dispozitie prin care a fost prelungit termenul de sedere a Garzii Civice in sediul din Pantelimon. Din nefericire, nimeni nu l-a atentionat pe prefectul Capitalei si nu a facut niciun demers care sa-l oblige pe edil sa aplice hotararile luate.
Pe 25 februarie 2017, Consiliul Local a votat sa nu mai plateasca si sa nu mai colaboreze cu Divizia Civică Voluntară, cunoscută ca “Armata lui Ontanu”.

Capusele voluntare

Asociatia Foisorul de Foc - Divizia Civica Voluntara, cunoscuta ca Armata lui Ontanu, functionează din 2011. Asociatia „Foisorul de foc – voluntariat si parteneriat pentru viata” este un ONG care a infiintat „Divizia Civica Voluntara” (DCV), un corp de voluntari pregatiti, teoretic, pentru situatii de urgenta. Acest ONG este organizat ca o formatiune paramilitara, fondată si sustinuta de lideri ai UNPR, cu uniforme si masini de teren pregatite sa „intervina”la nevoie. Organizatia a fost infiintata de generalul (r) Constantin Apetroaie, fost expert pe probleme de analiza de intelligence in cadrul Directiei Generale de Informatii a Apararii (DGIA), trecut in rezerva in 2010. In organigrama Primariei Sectorului 2, DCV functioneaza ca Serviciul de Management pentru Situatii de Urgenta condus temporat de Maricel Gheorghe Stavarache.
Surse din primarie sustin ca DCV este sustinul de actualul primar Mihai Toader pentru ca el este finul de cununie al lui Neculai Ontanu. Toader a avut anterior mai multe mandate de viceprimar.